На 1 юли най-харесваната принцеса щеше да навърши 62 години. Тя

...
На 1 юли най-харесваната принцеса щеше да навърши 62 години. Тя
Коментари Харесай

Това малко момиче беше най-харесваната и обичана принцеса, а днес щеше да навърши 62 години

На 1 юли най-харесваната принцеса щеше да навърши 62 години. Тя е принцесата на народа, на онеправданите, на болните, както и на доста деца по света. Тя стана знак на класа и жанр, добрина и деликатност. Животът й приключи трагично на 31 август 1997 година, само че хората в никакъв случай няма да я не помнят. Познахте ли я? Загадката през днешния ден на Sofia24.bg   е обвързвана с една харизматична персона, обичана от хората по целия свят. Тя е принцеса Даяна. 

Даяна Спенсър е родена на 1 юли 1961 година в фамилията на дребни благородници.  Баща се споделя Джон Спенсър, граф на Алторп, и има общо 4 деца. Когато е на 7 години, родителите й се развеждат, а децата остават при татко си. Даяна учи в Швейцария, а по-късно стартира работа като детска учителка. Тя е на 16, когато среща Чарлз, принцът на Уелс и престолонаследник на Англия.

Любопитно е, че по това време той се среща със сестра й Сара, само че Даяна е считана за по-подходяща младоженка за Чарлз. Годежът им е през 1981 година, а сватбата  е на 29 юли същата година. На 21 юни 1982 се ражда първото им дете  принц Уилям. На 15 ноември 1984 година се ражда и принц Хари. Отношенията на Даяна с кралица Елизабет охладняват, тъй като принцесата стартира да демонстрира все по-голяма самостоятелност и непоносимост към протокола.

Бракът с Чарлз се разпада, а в основата на краха на тази връзка е Камила Боулс. Даяна обръща лицето си към хората и по този начин се трансформира в " принцесата на народа ". Разгръща огромна благотворителна активност и усъвършенства имиджа на кралската фамилия. Официално Чарлз и Даяна се развеждат на 28 декември 1996 година. След развода си Даяна работи за Червения кръст и взе участие в акции за премахването на противопехотните мини по света. 

Работата ѝ е по-скоро с филантропичен, в сравнение с с политически темперамент. Тя обаче  към момента би трябвало да получи позволение от кралското семейство, с цел да заведе децата си на отмора или с цел да съставлява Англия в чужбина. 

36-годишната Даяна стартира да се среща с Доди Ал Файед. Тя е видимо щастлива с новия си другар, само че двамата умират в Париж в автомобилна злополука на 31 август 1997 година. Осемнадесетмесечното френско правосъдно следствие завършва през 1999 година с изказването, че автомобилната злополука, при която умира принцесата, е породена от Анри Пол, който е карал колата. Според проверяващите Пол е изгубил надзор над автомобила при висока скорост и под въздействие на алкохол. Известно е, че колата, в която се е возила принцесата на Уелс е била преследвана от фотографи. Погребението на Даяна на 6 септември 1997 година е предавано онлайн по малкия екран и е гледано от почти 2.5 милиарда души по света.

Даяна е една от най-харизматичните обществени персони на всички времена. Стилът, класата и непринуденото й отношение към елементарните хора я трансформират в една от най-харесваните и обичани дами в целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР